Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Søen ved Vejrup landsbypark

Livet i Vejrup

Stærkt sammenhold
og fælles aktiviteter

Børnevenlig by
med mange legepladser

Gode muligheder
for at bruge den flotte natur

Mange fritidsaktiviteter
for både børn og voksne

Stærkt sammenhold og fælles aktiviteter

Vejrup har for eksempel byfest i 4 dage hvert år, med bl.a. børnecamping, fællesspisning, fest, optog og torvedag. Dernæst er der et rigt foreningsliv i Vejrup, du kan bl.a. gå til gymnastik, håndbold, fodbold, krolf, skydning, idræt om dagen, Husholdningsforening, 4H, de madglade mænd, nørkleholdet.

Natur og fritidsliv

I Vejrup er der gode muligheder for at bruge den flotte natur. Vøgaslund er en flot skov i Vejrup, den ligger ved Lykkesgårdsvej. På Vester Vejrupvej er der en grusgrav med skov, som man kan gå rundt om. Der er også MTB baner ved grusgraven. I selve byen, ved Engdraget, kan man komme til Vejrup Landsbypark, et flot nyt naturskønt område ved vores regnvandssø. Der er plantet træer, og der er en vandresti rundt om søen. I området er det også shelters, toilet og en bålhytte.

Søen ved Vejrup landsbypark

Børnevenlig by med mange legepladser

I Vejrup er der flere legepladser, bl.a. ved sportspladsen, ved Børnene i Vejrup får en tryg start i vores lille landsby. Lige nu er der 6 dagplejere i Vejrup, der alle kender hinanden. Dagplejen i Vejrup fejrer Fastelavn og Dagplejens Dag. De tager til gudstjeneste i kirken i forbindelse med julen, holder en juleafslutning og der bliver holdt forældrekaffe en gang imellem.
Ved siden af skolen ligger børnehaven ’Snurretoppen’ som er en rummelig og flot børnehave med en stor legeplads og stort grønt område.

Købmand, Torv og Kirke

I 2015 blev den nye købmandsbutik indviet på den centrale plads i byen, hvor Vejrup Kro tidligere lå. I samme forbindelse blev etableringen af det nye bytorv ligeledes påbegyndt, og det stod færdigt i første halvdel af 2016, som et smukt bytorv, der fremhæver købmandsbutikken og den øvrige bymidte der også inkluderer Vejrups flotte kirke.

Skole, SFO og Ungdomsklub

Skolen i Vejrup er en del af Fortunaskolen og hedder afdeling Vejrup skole. Det er en meget velfungerende skole, som bliver bakket op af mange engagerede forældre.Vejrup skole har klasser til og med 6. klassetrin, og grundet byens relative lille størrelse, kender mange hinanden. Der er derfor et trygt og godt læringsmiljø på skolen. Skolen ligger tæt på skoven Vøgaslund, som også bliver brugt i undervisningen. Skolen er moderne og velholdt, og der er smart-board i alle klasselokaler. For få år tilbage blev der bygget et udeundervisningslokale. Udenoms arealerne er super gode og bliver flittigt brugt af børnene, også efter skoletid. Der er et godt samarbejde mellem børnehaven og skolen, som ligger ved siden af hinanden. Efter skoletid kan børnene komme i SFO, som er bygget i forlængelse af skolen. Når børnene bliver ældre (fra 6. klasse og op) kan de bruge Ungdomsklubben i Vejrup, som har åbent 3 aftener om ugen. Ungdomsklubben har flotte nye lokaler med bl.a. poolbord, spillecomputere, bar, airhockey, sækkestolehjørne og en hems. Ungdomsklubben er bygget sammen med idrætshallen.

Se mere på http://fortunaskolen.esbjergkommune.dk/om-fortunaskolen/vejrup-skole-fortuna.aspx

Dagplejere og Børnehave

TBD: Vi arbejder på tekster om dagplejerne og børnehaven

Vejrup-Endrup Fritidscenter

Vejrup-Endrup Fritidscenter er et naturligt hjem-sted for Vejrup Idrætsforening som har forstået at følge med udviklingen indenfor almen idræt, således at man, udover håndbold, fodbold, gymnastik, badminton og skydning, også kan gå til Indoor Cycling, Crossfit m.m.

Udover at være stedet, hvor man dyrker de almen-kendte sportsgrene, er Vejrup-Endrup Fritidscenter også i færd med at udvikle sig til stedet, hvor man holder sine fester. Centret er løbende blevet udvidet og moderniseret så den i dag fremstår pæn og indbydende med nye møde- og festlokaler. Nedenstående billede er fra gymnastikopvisning, hvor byens gymnaster viser, hvad de har lært i årets løb

Attraktive byggegrunde

På Stationsvej ligger der mange attraktive byggegrunde. Grundene udstykkes i 3 etaper., hvor 1. etape er afsluttet. 2. etape er påbegyndt og der er mulighed for at læse mere om byggegrundene her: http://byggegrunde.esbjergkommune.dk/da-dk/stationsvej?omr=Stationsvej

Gode busforbindelser

Der er gode busforbindelser til både Esbjerg, Vejen og Gørding fra Vejrup. Se afgange via rejseplanen.