Vejrup by
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ny dato – Årsmøde i Vejrup lokalråd

Af Vejrup Lokalråd
17 november 2019

Hvornår:
8. september 2020 kl. 19:00 – 21:00 Europe/Copenhagen Tidszone
2020-09-08T19:00:00+02:00
2020-09-08T21:00:00+02:00
Hvor:
Vejrup-Endrup Fritidscenter
Skolevænget 5
6740 Bramming
Danmark
Pris:
Gratis
Kontakt:
Vejrup lokalråd

I forbindelse med vores årsmøde får vi i år besøg af Hanne Tanvig fra Københavns universitet, som vil komme med et oplæg vi håber vil kunne bruges som inspiration og til at skabe debat omkring hvordan vi ser Vejrup skal udvikle sig over tid. Den 8. september 2020 vil Hanne Tanvig rulle perspektiverne for ny udvikling i landsbyerne ud, hvor hun særligt vil komme rundt om træning af landsbyernes egne muskler. Hanne Tanvig er landdistriktsforsker ansat ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet. Hun har mange års erfaringer bag sig som forsker og finder fortsat nye veje til udvikling i samarbejde med landsbyer rundt om. Hun har en omfattende produktion og erfaring med formidling og fungerer desuden som central kilde og rådgiver.

Hanne skriver selv:

Hvis landsbyen ikke ligger lunt i svinget i nærheden af en større by, så lukker og slukker sidste mand! Sådan er essensen stort set i budskabet om landsbyernes fremtid i mange førende medier, og mange centrale beslutningstagere har det samme billede i hovedet. 

Sagen er til gengæld, at globalisering og IT betyder, at udvikling ikke automatisk udgår og styres fra de store byer. Den kan ske på steder, hvor det førhen var utænkeligt. På den yderste spids af en halvø længst væk fra storbyen og for enden af grusvej kan det mest avancerede erhverv med tæt samarbejde og forbindelser ud i hele verden f.eks. ligge. Og ved siden af ligger der andre mikro erhverv – OG – de ligger der, fordi de pågældende erhvervsdrivende og deres familier gerne vil bo lige dér pga. naturen, identitet og et spændende nærmiljø, og så handlede det ellers bare om en stikkontakt og adgang til bredbånd. 

Vi ser masser af eksempler på, at storby livsformen fravælges til fordel for et liv på landet i disse år, og kalder det modurbanisering. Mange små samfund i yderområder oplever netop større tilflytning end fraflytning, og den tendens vil antageligt kunne forstærkes. Potentialet for landsbyers udvikling er altså stort, men en væsentlig faktor for forløsningen er, at landsbyerne selv gør noget for at indfri det, og det er ikke helt lige meget hvad og hvordan.

 

Årsmødet afholdes tirsdag d. 08/09-2020, kl. 19.00 i Vejrup Endrup fritidscenter

Tilmelding kan ske til:

Benyt venligst kun én af ovenstående muligheder.

Det lader til du bruger en ældre browser, dette er en potentielt sikkerhedsrisiko og vi kan ikke garantere at siden virker med ældre browser versioner. Det er bedst at opgradere så hurtigt som muligt, eller skifte til en anden mere moderne browser. Læs mere på browser-update.org