Generic selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Lokalråd accepterer færre busafgange

Af


Færre busafgange er et nødvendigt onde, mener lokalrådet i Vejrup.

Nedenstående er en artikel fra jyskevestkysten.

Vejrup: – Vi skal ikke være urimelige. Hvis der er en busafgang, hvor der bevisligt er en bus, som kører, uden at der er nogen passagerer med, så er der ingen grund til, at den bus kører.

Sådan siger lokalrådsformand i Vejrup, Hans Jørn Madsen, om Sydtrafiks planer om at fjerne en busafgang dagligt på rute 148, Esbjerg – Vejrup – Vejen, når sommerkøreplanen træder i kraft den 28. juni. Ændringerne i køreplanen blev drøftet i lokalrådet, da det holdt møde i sidste uge.

– Men det er jo endnu en ændring i det forhold at bo i Vejrup i forhold til at bo i 6700 Esbjerg. Det er en forringelse, og det er konstant op ad bakke, siger Hans Jørn Madsen:

– Vi har et vejkryds, vi gerne vil have ændret. Men det kan vi ikke få 400.000 til. Der er ingen ulykker sket, og det er måske derfor, der ikke kan findes penge til en ombygning. Der er for stor forskel på land og by, og forskellene bliver større og større hele tiden.

Lokalrådsformanden gør opmærksom på, at der i de seneste fem år er kommet 20 nye huse i Vejrup og en købmandsbutik, og at det giver mere trafik på byens hovedgade og farlige situationer i vejkrydset – lige der, hvor det famøse vejkryds ligger, og fører Gl. Hovedvej op over den nedlagte jernbane til Grindsted.

– Vi har foreslået ombygningen af vejkrydset flere gange, men hver gang fået at vide, at der ikke er penge. Men så kunne det jo være, man skulle bruge en million mindre på at ombygge gågaden i Esbjerg, slutter Hans Jørn Madsen.