Generic selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Mountainbike bane i lilleskoven og i grusgraven

Af


Lokalrådet er blevet forelagt en idé om, at etablere en mountain bike bane i lilleskoven med lav sværhedsgrad, således at børn og uerfarne ryttere kan øve sig på en let og ufarlig bane inden de begiver sig ud på de mange svære baner, der er kommet de senere år i området. Banen er for alle, primært for borgere i Vejrup. Banen laves i god afstand fra gang-stien mellem Fasanvej og Svalevej.

Vejrup Lokalråd har vejret stemningen hos de personer, som bor for enden af de nærved liggende veje (som er truffet hjemme), og har generelt mødt stor opbakning til initiativet. Derudover har lokalrådet formidlet kontakten til kommunen og hjulpet med at søge tilladelse til oprettelse af banen.

Banen laves på den eksisterende skovbund, uden påfyldning af stabilgrus eller lign., og uden træfældning. Der opsættes kortvarigt markeringsbånd, indtil sporet er tilkørt.

Projektet er startet af Kent Jessen som også udfører arbejdet med anlæggelse af banen.

Der må køres på banen i tidsrummet kl. 7.00 – 22.00.

 

Derudover kan det nævnes, at der i øjeblikket laves en officiel mountain bike bane i Vibæk Grusgrav.

Arbejdet udføres af Bramming og Gørding MTB i samarbejde med Esbjerg Kommune.

Der er dermed udsigt til fantastiske faciliteter i Vejrup og omegn for mountain bike ryttere på alle niveauer, så det er bare med at komme ud i naturen og få pulsen op. For nye ryttere anbefales det, at starte i lilleskoven indtil man har opnået de basale køretekniske færdigheder, inden man begiver sig ud på de mere udfordrende ruter i grusgraven.

 

 – Vejrup lokalråd