Generic selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Indvielse af bytorvet

Af


Så blev Open By Night i Vejrup skudt igang med indvielsen af vores nye bytorv. Hans-Jørn Madsen lagde ud med at sige tak til dem der har hjulpet med at realisere ideén om bytorvet og købmandsbutikken, med en speciel tak til Leif Hermansen, som har stået i spidsen for arbejdsgruppen, der har været en drivende faktor bag projektet.  Herefter holdte Leif Hermansen en tale om projektet, hvordan det startede ud med kroen og at den i 2012 blev revet ned. I 2013 blev der afholdt borgermøde, for at se om man kunne skabe tilslutning til den nye købmandsbutik, det lykkedes og i dag har vi både et flot torv og købmandsbutik som byen kan glædes ved.

Formanden for Plan og miljøudvalget, John Snedker, holdte også tale hvor han bl.a. nævnte at vi her i Vejrup gør en stor indsats for byen og ved det også er med til at gøre Esbjerg Kommune attraktiv for bosættelse. Han fik også lige nævnt Ildsjæle-prisen, som blev modtaget af to ildsjæle fra Vejrup, artiklen kan læses her – Årets Ildsjæle bor i Vejrup. John Snedker klippede den røde snor og indviede dermed det nye bytorv.

Jørgen Martin Pedersen har lavet en statue, som blev afsløret til sidst. Den er lavet af granit og hovederne er udformet af store sten, som er fundet på markerne i omegnen af Vejrup. Den var ikke navngivet endnu, men som han sagde kunne den passende hedde “Ildsjælene”, da vi har mange af dem, her i Vejrup.