Generic selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

Referat fra årsmøde i Vejrup Lokalråd

Af


VejrupFormand Hans Jørn bød velkommen til 22 fremmødte deltagere i årsmødet.

Efter at man havde sunget ”Vejrupsangen” gik årsmødet i gang.

Leif Hermansen blev udnævnt til dirigent for årsmødet.

Derefter aflagde formanden Hans Jørn Madsen årsberetning. Projektet med den ny købmandsbutik har fyldt meget i lokalrådets arbejde gennem de senere år. Nu er driften i hænderne på Vejrup Invest A/S.

Lokalrådet har dog forsat ”hands on” området omkring butikken med hhv. lille torv, store torv og området omkring den tidligere antennemast. Det er vigtigt, at fællesarealer er foreningsstyret, så der fremadrettet kan hentes midler fra fonde m.fl.

Den nedlagte lokalbane er nu et kommunalt anliggende for flere kommuner. Tovholder er Varde kommune.

Der er kommunale planer om etablering af en sø i området omkring det nuværende rensningsanlæg, når anlægget bliver nedlagt.

Busdriften i Esbjerg kommune er igen til drøftelse, og der forventes omlægninger, der bl.a. kan have konsekvens for ruten mod Billund. Der arbejdes på at der igen etableres rutedrift mod øst ind i Vejen kommune. Ligeledes omtalte formanden også mulighederne i Flex Bus ordningen.

Lokalrådet arbejder på en folder, der kan fremlægge Vejrups kvaliteter. Det er formålet, at tiltrække nye borgere til lokalområdet – herunder nybygning på Stationsvej.

Der var stor tak til de afgående medlemmer af lokalrådet Peder Thomsen, Else Truelsen, Grethe Johannessen og Niels Peder Regel, og varm velkomst til de nye medlemmer Chris Kjærsig, Anders Ebener, Marike Wijbenga og Henning Frederiksen. Niels Peder Regel fortsætter dog i lokalrådet – ikke som medlem, men som fast sekretær.

Chris Kjærsig fremlagde det reviderede regnskab. Regnskabet indeholder bl.a. de tilskud, der er hentet hjem fra fonde og kommunen til bytorvet samt de allerede afholdte udgifter. Restbeløbet skal anvendes til færdiggørelse af Torvet.

Anders Ebener orienterede om planerne for etablering af en regnvands sø i Vejrup. Det er Esbjerg Forsyning, der arbejder med planen, som forventes sat i værk i 2016. I den sammenhæng arbejder lokalrådet med planer om at der i sammenhæng med søen etableret stier mm, der kan fremme områdets rekreative værdi.

Leif Hermansen orienterede om færdiggørelsen af Torvet – herunder rullegræs på planen, hvor juletræet står i december samt beplantning i forbindelse med varegård. Der mangler desuden udsmykning samt bænke og bord. Der kommer officiel indvielse senere.

Efter kaffen orienterede formanden om affaldsindsamling. Den årlige affaldsindsamling ligger søndag d. 17/4 2016. Der startes kl. 9.00 på Torvet i Vejrup – indsamlingen slutter kl. 12.00 også på Torvet, hvor der vil være forfriskninger til deltagerne. Der vil blive omdelt flyer med information.

Anders Ebener orienterede om kommende informationsfolder. Heri vil der blive grundigt informeret om alle parametre, der har betydning for de, der ønsker at bygge eget hus – herunder også hvilke økonomiske fordele det indebærer.

Der var opfordring til at se samlet på byens indtryk, ”opfriskning” af Vejrup Hovedgade.

 

Ideer til videre arbejde: Petanque baner ved antennemasten, ”Pas på skolen” – hvordan bidrager vi at skolen fortsat er attraktiv og  holdes i orden.

Har du ideer til fokusområder for Lokalrådets fremtidige arbejde, så skriv gerne til: lokalraad@vejrup.dk